top of page

Slik velger du det beste stedet for bryllupsbildene

Reisevei og tid til fotograferingen

Når du skal velge stedene du vil ta bryllupsbildene er det veldig mange faktorer som kan spille inn. Det er noen naturlige begrensninger med at det ikke bør være for lang reisevei fra vielsen til stedet for bryllupsbildene. Hvis vielsen eller festen er på et sted som er veldig naturskjønt, så er det klart at det ikke er noen vits å reise så langt. Hvor lang tid du bør sette av til bryllupsbilder og brudebilder kommer an på hvor mange bilder du ønsker og om du ønsker bilder fra flere steder. Du bør regne litt god tid til bildene, minimum 45 minutter, da er ikke reisevei inkludert. Da har dere tid til å flytte dere til fots rundt på noen forskjellige steder i samme område.


Bruk sosiale medier

Hvis du skal gifte deg på et sted du ikke kjenner veldig godt kan det være lurt å søke på bryllup+stedsnavnet både på Google.no og Instagram. Da vil du trolig finne en del bryllupsfoto som andre har tatt og få tips til lokasjoner du også kan bruke.


Ta brudebildene i gummistøvler

Det kan være lurt å ta en tur i området for å prøve å finne de fine lokasjonene før selve dagen. Det er viktig å tenke på hvor enkelt er det å komme seg til stedet med full brudekjole på. Det mange gjør er å bytte sko til noe enklere, som for eksempel gummistøvler. Det kan se veldig kult ut på bildene, og gummistøvlene trenger ikke å være synlig på alle bildene, så dere får litt av hvert. Hvis du har høyhælte sko, så er det også små hælbeskyttere å få kjøpt som gjør at du kan gå på gress osv.


Hvis lyset er flott så kan de fleste omgivelsene bli flotte. Du kan ta bryllupsbildene ved sjøen, i og ved en åker eller i

skogen. Urbane miljøer kan også bli veldig tøft. Når dere ser på bryllupsbilder så analyser litt og legg litt ekstra merke til

detaljene på de bildene dere liker. Er lyset varmt og dust? Er det miljøet rundt som er så flott?


Når dere tar bilder på en lokasjon så er det fotografen sin rolle å plassere dere og finne den gode komposisjonen med dere i. Det er viktig å legge merke til og unngå urolige elementer i bakgrunnen.


Ta bryllupsbildene en annen dag

Høres det ikke deilig ut å kunne ta bryllupsbildene en annen dag enn på selve bryllupet? Det er selvfølgelig en mulighet og mange fordeler med det. Dere har mye bedre tid og er garantert også mer avslappet, dere vil ikke tenke på å komme raskt tilbake til gjestene deres eller at dere ikke slapper av godt nok når bildene blir tatt. Hvis tiden ikke strekker til på selve dagen, eller det er for lang reisevei til drømmeplassen å ta bildene, ja da bør dere vurdere å ta bildene en annen dag. Prøv å gjøre det så tett på bryllupet som mulig. Slik at følelsene fortsatt sitter i og sesongen ikke har forandret seg. Blomstrer epletrærne undrer bryllupet, og dere vil ha de i bryllupsbildene, da må dere ikke vente for lenge! Bryllupsbildene kan også bli tatt på forhånd! Disse tingene må dere føle på selv, hva som føles riktig for dere.

bottom of page