top of page

Kjærestefotografering

Er dere typen som hører bryllupsfotografen snakke om kjærestefotografering og kjenner en liten panikk komme snikende? Frykt ikke, kjærestefotografering, kan være et litt skummelt ord på noe som egentlig kun er fotografering av dere før bryllupet i uformelle rammer.

Les mer om kjærestefotografering nedenfor

Bryllupsfotograf-terjeaalrust-kjærestef

En forberedelse til bryllupsdagen

Når jeg møter parene til kjærestefotografering er de som regel spente på hva de går i møte. Ofte er det i tillegg første gangen jeg møter de, så de er også litt ekstra spent på første møtet med fotografen de har valgt. Jeg pleier ofte å si til parene mine at de kan tenke på kjærestefotograferingen som en prøvefotografering til bryllupsbildene. Resultatet av bildene av kjærestefotograferingen er mindre viktig. Det viktigste er at brudeparet føler seg tryggere på hele situasjonen det er å ha med en fotograf på bryllupsdagen. Det beste som skjer er at det blir noen gode bilder, og at brudeparet får en positiv opplevelse og kvitter seg med litt nerver før bryllupet. Ofte har brudepar sagt til meg når vi avslutter at det har vært veldig morsomt og lærerik opplevelse.

 

Som brudepar vil dere ta med dere mange erfaringer fra kjærestefotograferingen, dere plukker opp litt tips og triks, samt at dere lærer mye om dere selv og posering. Var det bare enkelt, eller bør det øves litt på egenhånd. Det er viktig for meg at dere ikke tenker at alle bildene må bli bra. Hvis vi bare får noen fine bilder i løpet av tiden vi fotograferer, så er jeg fornøyd. Hvis det er bilder til invitasjonen som er viktig, så er det ikke så mange bilder vi trenger, når dere tenker på det, så er det lettere å ta det med mindre alvor. Utover i fotograferingen blir dere mer vant til meg og fotograferingen, så dere vil slappe mer av og senke skuldrene.

 

Poseringer

For poseringer og forslag til hvor vi skal ta bildene på location, så er det kjekt om dere har noen forslag og ideer om hva dere ønsker. Det går helt fint å komme uforberedt også, da kommer jeg med forslag på poseringer og hvor vi kan ta bildene. Det kan være en god idé å ta en runde på Pinterest eller Instagram å se for å finne litt inspirasjon til poseringer og forslag til bilder dere vil vi skal ta.

Så langt det lar seg gjøre så ønsker jeg å legge kjærestefotograferingen til tiden før solnedgang, da får vi det beste lyset. Da er lyset mildere og mer diffust med litt varmere toner. Det blir det flotte bilder av!

 

Miljø

Bildene kan bli tatt i ulike miljøer. Her er det bare å komme med ønsker. Om det er skog, by eller sjø dere ønsker, så får vi til det. Jeg kan komme med forslag til steder hvis dere ikke har noen spesielle preferanser. En personlig favoritt er bilder i flott natur, gjerne i et skogsmiljø.

 

Rekvisitter

Det er tilstrekkelig å bare møte opp, men har dere noen ønsker om en ramme eller tema rundt bildene så kan vi snakke om det på forhånd. Hvis dere har en spesiell hobby dere deler så kan det være rammen rundt bildene. De fleste aktiviteter kan bli veldig fine bilder der vi har en ramme og et tema rundt bildene. Hvis det ikke er et spesielt tema så kan det være lurt å ta med et fint pledd som kan brukes som en rekvisitt, både å sitte på og ha over seg.

Klær

Klærne dere velger for dagen bør være noe dere selv liker og føler dere vel i, gjerne uformelt. Jeg vil anbefale å ikke velge de sterkeste fargene, og heller velge noe litt dusere farger med lite mønster og logoer som kan være forstyrrende i bildet. Hvis det er farger som stikker seg veldig ut i de ferdige bildene og det er noe ingen ønsker spesielt, så kan de fargene dempes i etterbehandlingen av bildene.

bottom of page