top of page

Familiefotografering

Når det er tid for familefotografering er det viktig for alle at seansen går så knirkefritt som mulig. Det er bilder som er viktig e for familie og brudepar, derfor må bildene bli så flotte som mulig. Plassen der bildene skal bli tatt, bør brudepar eller fotograf ha funnet på forhånd. Det viktigste er at bakgrunnen ikke blir rotete, det er plass nok til alle, at gjestene ikke får sola i ansiktet og at det er nok avstand mellom gjestene og fotografen, slik at alle blir med i bildet. Det er forskjell mellom gruppebilde av alle gjestene i ett bilde, og famieliebildene der det er mange forskjellige konstellasjoner. Gruppebildene blir som regel tatt ute på grunn av plassen det krever, men familiebildene kan bli tatt inne hvis været er dårlig.

 

Tenk på hvilke sammensetninger dere ønsker, dette er et forslag til en slik liste:

 

Brudepar + foreldre

Brudepar + forlovere (er forlovere med på bryllupsbildene så er det en fin anledning til da å ta bilder sammen med brudeparet)

Brudepar + foreldre

Brudepar + søsken

Brudepar + foreldre og søsken

Brudepar + besteforeldre

Brudepar + besteforeldre, foreldre og søsken

Brudepar + tanter, onkler og søskenbarn

 

Når bildene blir tatt er det stor hjelp at brudeparet utnevner en person på forhånd som hjelper til i organiseringen, og som vet hvem som skal være med i bildene, og som kan hjelpe til med å eventuelt finne personer som ikke er til stede. Det kan være vanskelig for fotografen, som ikke kjenner familien, å måtte passe på at bildene som blir tatt er riktige og ikke mangler en onkel, tante eller fetter. Det kan være en kilde til frustrasjon for brudeparet hvis dette trekker ut i tid og folk ikke er på rett sted.

 

Fotografen har nok med å få gode bilder der alle ser i kameraet og smiler uten å blunke. Når et bilde er tatt og fotografen ser over bildet at alt ser bra ut, så bør neste gruppe være klar slik at det går raskt. På denne måten er hele seansen unnagjort ganske raskt, sammenliknet med hvor lang tid det kan ta hvis det ikke er organisert eller planlagt. Da er også sjansen mye større for å miste et viktig bilde, som for eksempel at bildet med brudepar og besteforeldre ikke ble tatt.

bottom of page